Tips

Poliquin Live

Namig 236: vzemite vitamin K in omega 3 za izboljšanje občutljivosti na inzulin in da preprečite sladkorno bolezen.

Wednesday, April 18, 2012 1:34 PM
Vzemite vitamin K in omega-3 za boljše zdravje inzulina in preprečevanje sladkorne bolezni. Raziskave kažejo, da bo manj znan K vitamin bistveno izboljša občutljivost za inzulin pri starejših moških in ko jih združimo z omega-3 boste zagotovo videli še večjo korist zaradi vloge, ki jo te maščobne kisline igrajo v zdravju celic.

Omega-3 maščobne kisline so zdrave maščobe, ki jih najdemo v ribah zaradi njih se bo izboljšalo zdravje vsake celice v telesu, če ste jih le dobili dovolj. Celice so sestavljene iz dveh plasti lipidov ali maščob, ki bo sestavljena iz dobrih maščob ali slabih maščob glede na vrsto hrane katero zaužijemo. Če so plasti lipidov celica, sestavljena iz omega-3, bo celica na splošno zdrava, in bo prav tako bila bolj občutljiva na inzulin. To bo omogočilo večji prevzem glukoze v celice, kar kaže na boljše splošno zdravje inzulina.

Z jemanjem vitamina K bodo celice še bolj občutljive na inzulin kar pomaga pri preprečevanju sladkorne bolezni. Študija v reviji Diabetes Care je preizkušala učinek kar 500 mikrogramov vitamina K ali placebo vsak dan za tri leta med moškimi in ženskami starimi nad 60 let, brez sladkorne bolezni. Moški so v raziskavi pomembno izboljšali v občutljivosti za inzulin do konca študija. Raziskovalci predlagajo da vitamin K zatre vnetja, ki so glavni vzrok za odpornost proti inzulinu in napredovanja v diabetes. Prejšnje študije na živalih so pokazale, da vitamin K zmanjšuje kronična vnetja, ki lahko privede do slabega zdravja in različnih bolezni.

Za najboljše rezultate kombinirajte vitamin K s omega-3, da še izboljšate splošno zdravje celic in pripravite telo, da vitamin K je učinkoviteje  znižuje vnetja, ter poveča občutljivost za inzulin. Ženske bodo verjetno imeli od koristi od dodajanja vitamina K, če ga dopolnjujemo  z omega-3. Pri čemer bo velik odmerek omega-3 (v razponu od 1 do 1,5 grama na odstotek telesne maščobe), pomagal pri izgubi teže, ki podpira učinkovitost vitamina K.
 

Copyright ©2012

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram