Tips

Poliquin Live

Namig 310: izvajajte sprint da izgubite odvečno težo in maščobo.

Wednesday, April 18, 2012 1:36 PM
Izvajajte sprinte da izgubite telesno težo in maščobo. Sprinti vsm lahko tudi izboljšajo imunost. Če so vam vse ali nič sprinti prezahtevni, intervalni trening visoke intenzivnosti tudi pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov in dvigu imunostiv precej večji meri , kot izvajanje zmernih aerobnih aktivnost.

Nova študija v Evropean Jurnal of Applied Physiology je pokazala da več časa ko posameznik izvaja visoko intenzivno vadbo, večji je efekt na izgubo maščob in rastni hormon med drugim se je tudi povečala imunost.

Intervalni trening visokih intenzivnosti, dvigne gen aktivnosti za skoraj 75% v primerjavi z normalno intenzivnostjo. Nova študija je primerjala efekt kratih 15 min intervalnega testa do odpovedi, s 30 min normalnih aktivnosti oz. aerobnih aktivnosti.  Rezultat je da visoko intenzivni test je imel precej večji efekt na kurjenje maščob in na imunost , kot tudi na aktivacijo genov in hormonov.

Za metabolizem maščob, kot tudi za beljakovinski in glukozni metabolizem je bil povečan na aktivaciji od najmanj 310 genov proti 69 genov, katere je aktiviral 30 min. aerobni del, v večini samo kot imunski in nekaj malega v metabolizmu glukoze.

Ta študija na jasno kaže nov način , razumevanje  kako in zakaj sprinti pomagajo pri izgorevanju maščob in pri izgradnji mišic v nasprotju s aerobnim delom , ki ima bolj katabolni efekt na telo. Sprinti tudi  pomagajo pri aktivaciji hormonov , ki imajo efekt na rast in aktivacijo mišičnih celic med drugim je 16 genov , ki je neposredno odgovornih za metabolizem maščob, kateri niso bili aktivirani v aerobnem delu.

Sebi primerno si uredite program sprintov, in sicer če ste v povezavi s športom potem naj bodo sprinti krajši prav tako tudi pavze, če ste samo kot rekreativec potem naj bodo daljši in tudi daljše pavze primer, 6 setov po 30 sekund s pavzo 4 min in 60 setov po 6 sekund in pavzo 12 sekund .
 

Copyright ©2012

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram