Tips

Poliquin Live

Namig 313: bodite hitrejši s treningi za moč, trenirajte z visokimi intenzivnostmi.

Wednesday, April 18, 2012 1:39 PM
Bodite hitrejši s treningi za moč. Trening za moč vas bo naredil močnejše, tako da boste lahko večjo moč v tla, kar je ključ do hitrega teka. Eksplozivnost in mehanika teka so nujno potrebni pri sprintu, vendar raziskave kažejo, da je sama moč še bolj pomemben faktor.
Nova študija v European jurnal of Applied Physiology nam je preskrbela nove dokaze za kar je že znano, kako biti hiter pri teku, zato je nujno potrebno da ste močni in s tem sposobni prenesti to moč s največjo učinkovitostjo. Študija je analizirala vzorce gibanja in ostala gibanja pri rekreacijskih sprinterjih in elitnih iz Francije, kot tudi Francoskega prvaka v 100 in 200 metrih.

Zmožnost prenosa maksimalne moči v tla se je izkazal kot najbolj pomemben faktor pri teku, in seveda je to potrebno narediti hitro. Oboje Moč in vzorec gibanja sta tudi pomembna, vendar če niste močni ne boste zmožni generirati potrebne prenosa moči in istočasno če nimate primernega vzorca gibanja ne boste sposobni prenesti moč , ki jo imate. Vas zanima kako?

Izvajajte težke treninge za spodnji del, to je ključ do uspeha, kot tudi treningi z samo posamično nogo oz. unilateralni treningi za izboljšanje vašega mišičnega ravnovesja, to izboljšalo vaše gibanje. Počepi, mrtvi dvigi, izpadni korak.. in podobni bodo pri pomagali pri vašem mišičnem ravnovesju.

Zelo priporočljivi so tudi treningi za eksplozivnost, tako imenovani olimpijski dvigi in plyometrics, kateri jasno kažejo da pripomorejo pri eksplozivnosti in hitrosti pri teku. Seveda je sunek hitrejši gib kot poteg, in zato boljši za prenos hitrosti, vendar je poteg  prav tako pomemben , da vas naredi hitrejše in močnejše.
Za dokaz si preberite, kako vas težki dvigi naredijo hitrejše.
 

Copyright ©2012

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram