Tips

Poliquin Live

Šest zelo zdravih stvari, ki bi jih morali vedeti o maslu

Monday, January 7, 2013 3:40 PM
Zahvaljujoč vladni neumnosti, množičnemu morilcu Ancelu Keyesu in propagandi živilske industrije, je bila maslu storjena krivica. Še vedno vam bo mnogo doktorjev povedalo, da je vzrok vsega zla v smislu debelosti, dislipidemije in celo raka. Nič ne bi moglo biti dlje od resnice. Maslo ne povzroča bolezni, v bistvu nas pred njo varuje. Na primer, raziskava s strani Medical Research Council je pokazala, da so moški, ki so uživali maslo, imeli za polovico nižjo stopnjo tveganja za razvoj srčne bolezni, v primerjavi z njihovimi kolegi, ki so uživali margarino.

Maslo je naš prijatelj in tukaj je šest najboljših razlogov zakaj:
 
1. Vir maslene kisline. Maslena kislina je kratko verižna maščobna kislina, ki hrani dobre bakterije v črevesju. V bistvu, je glavni vir energije za celice debelega črevesa. Ko se ljudje lotijo zelo nizko-maščobnih diet, recimo za tekmovanja, povezana s postavo, njihove črevesne bakterije zaradi pomanjkanja maslene kisline razvijejo disbiozo. Nizka raven maslene kisline je bila povezana z ulceroznim kolitisom, rakom debelega črevesa, aktivnim kolitisom in sindromom vnetega črevesa. Za masleno kislino se je pokazalo tudi, da deluje kot preventiva proti raku.

2. Vir palmitinske kisline: to je enkrat nasičena maščoba, ki zagotavlja dobro medcelično komunikacijo in ima močne antimikrobne lastnosti, ki nas varujejo pred infekcijami. Prav tako ima močne lastnosti, ki varujejo pred plesnimi.

3. Preprečevalec golše. Kako so ljudje, ki živijo v goratih predelih, dobili svoj jod? Z maslom! Nezadostna količina joda v materini prehrani, bo oslabila kognitivni razvoj otroka. 

4. V maslu je velika vsebnost selena. Selen je mineral v sledovih, z močnimi anti-oksidativnimi lastnostmi. Bistven je za optimalno zdravje ščitnice in presnove. Brez zadostne količine selena, je vaš imunski sistem onemogočen. Maslo ima vsebnost selena, ki presega vsebnost v pšeničnih kalčkih in slanikih.

5. Maslo je bistveno za zdravje ščitnice in nadledvične žleze. Zakaj? Ker je oblika vitamina A prisotna v njem, visoko bioaktivna, torej jo telo zlahka absorbira.

6. Maslo pomaga preprečevati osteoartritis: kot kaže, maslo vsebuje faktor, ki preprečuje togost, znan tudi kot faktor Wulzen. Glede na prepričanje Nizozemskega znanstvenika Wulzena, je to hranilo odgovorno za preprečevanje kalcifikacije sklepov, preprečuje pa tudi otrdevanje arterij in katarakte. Pasterizacija to hranilo uniči, zato bi morali uporabljati surovo maslo, če želite koristiti te prednosti.


 
Dodaten nasvet:
Tukaj so knjige o prehrani, ki jih NE SMETE kupiti!  Sledite povezavi, avtorji razložijo, zakaj so podane informacije v knjigah slabe.


*NAJPOMEMBNEJŠA STVAR, KI SI JO MORATE ZAPOMNITI O TEM BLOGU
Maslo je vaš prijatelj in bistveno za zdravje. Prosim, delite ta blog s svojimi prijatelji.
 

Copyright ©2013

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram