Tips

Poliquin Live

Pre-Conference med Coach Poliquin

Wednesday, February 6, 2013 3:52 PM
Poliquin ™ åskit om Paleo Dieten

En "Paleo" kost kännetecknas av livsmedel som är ekologiska eller så som vilt kött, nyttiga fetter, grönsaker, frukt, frön och nötter. I verkligheten är de flesta som äter Paleo eller som jag kallar dem "Metro Paleo ätare." Hur många är det som äter "Paleo" som faktiskt jagade hjortköttet de åt till frukost?

Metro Paleo dieten har vissa begränsningar som snabbt leder till näringsbrist. Därför måste vi komplettera kosten med alla näringsämnen vi saknar, pga dålig jord, livsmedelskvalitet eller individuella genetiska behov. Det som kan behövas läggas till är fibrer, B-vitaminer, magnesium, probiotika och prebiotika, speciellt när du ökar ditt proteinintag.

Vi måste också ta hänsyn till den miljömässiga och den psykiska stress vi lever i på 2000-talet. Fokus kommer att ligga på en Paleo livsstil med de senaste forskningsrönen för nutrigenomik, prestation och hälsa.

Utveckla starka, friska och funktionella axlar

Axelskador orsakade av styrketräning och idrott är som hål i tänderna: De tar en lång tid att få, och när smärtan kommer, är det oftast för sent att undvika operation. På det här seminariumet kommer du lära dig att ”screena” av axelns svagheter och dess omgivande muskulatur för att undvika att skadorna uppstår. Vi kommer att gå igenom korrigerande träning för axeln.

Poliquins structural balance model för axlarna bygger på träning för att stärka upp axelns agonistiska, antagonistiska och synergistiska muskler. Seminariumet kommer att omfatta hur man skall uppnå detta genom en strukturell balans bedömning av överkroppen med efterföljande primära och assisterande övningar. Belastnings parametrar, test tips och övriga variabler kommer att granskas. Många myter och vanföreställningar om axelträning kommer att slås hål på. Kontroversiella ämnen som t ex axeln hälsa i t ex press bakom nacken kommer också att diskuteras.
 

Copyright ©2013

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram