Tips

Poliquin Live

Tip 45: Råd Om å Fremskynde Avgiftningen av Alkohol For Bedre Helse.

Monday, April 29, 2013 11:52 AM
Å drikke alkohol vil stoppe fettforbrenningen, utviske prestasjonsforbedringer etter trening og forsinke restitusjonen. Du bør helt enkelt unngå det!
 
Når det er sagt, så vil det være nyttig å ha en del strategier for å fremskynde avgiftningen av alkohol når det er høytid og lignende. I tillegg, så vil disse tipsene hjelpe deg å beskytte deg mot toksiner fra omgivelser, slik som forurensning, sprøytemiddel og xenoøstrogener.
 
Aller først, å vite hva alkohol gjør med kroppen kan bidra til at du utfører handlinger som unngår dens negative effekt. Husk at alkohol inneholder 7 kalorier per gram – nesten det dobbelte av karbohydrater og protein, og når du inntar det, så vil alle andre metabolske prosesser i kroppen gå i stå inntil det har blitt bearbeidet. Fett og karbohydrat forbrenning gjør holdt, og det samme gjør vevs oppbygging og proteinsyntesen. Alkohol legger en demper på veksthormon produksjon og vil øke nivåene av aromatase som omdanner testosteron til østrogen.
 
Alkohol blir brutt ned i leveren, men denne prosessen forårsaker oksidativ stress og kronisk drikking vil medføre til betydelig skade og fettansamling i leveren. På den lyse siden av alle problemene  alkoholinntak medfører, er at hvis du drikker med måte så finnes det måter å fremskynde avgiftningen på. Kurkumin, grønn te og milk thistle har alle vist å kunne dempe de negative effektene ved alkohol og hjelper å eliminere det.  
 
Kurkumin er et fantastisk næringsemne som man finner i gurkemeie, og flere dyre studier har vist at det beskytter leveren mot alkohol. For eksempel, èn studie avdekket rotter som inntok kurkumin hadde signifikant reduksjon i akutt betennelse forårsaket av alkohol, og samtidig forbedret avgiftningen.
 
En lignende studie viste at grønn te ekstrakte beskytter leveren mot alkohol i akselererte avgiftningen. Forskerne fant ut at antioksidantene (kjent som katekiner) i grønn te hemmer opptaket av alkohol i mage og tarm trakten, som medfører mindre inflammatorisk respons og raskere eliminasjon.
 
Helt til slutt, Milk thistle kan sette fart på eliminasjonen av toksiner via leveren og beskytte den mot skade. Det er godt kjent at lever styrkemiddel har vist å ha anti-kreft og anti-inflammatoriske effekter når man inntar det jevnlig
 
Andre strategier for å akselerere avgiftningen av alkohol inkluderer følgende:
•    Drikk MYE vann med elektrolytter både før og etter alkohol inntak.
•    Fokusèr på å spise et høy-protein, lavkarbo matvarer. Alltid innta proteiner og grønnsaker før du begynner å drikke for å minimere behovet for alkohol og karbohydratrik mat.
•    Tren hardt! Studier viser at utøvere utskiller mer toksiner i urinen enn den stillesittende populasjonen.
•    Husk, du har fullstendig kontroll over alt du putter i munnen din!
Henvisning

El-Deen, N., Eid, M. Efficacy of Curcumin to Reduce Hepatic Damage Induced by Alcohol and Thermally Treated Oil in Rats. Veterinaria Italiana. 2010. 46(1), 83-90.
 
Hia, H., et al. Oxidative Stress and Antioxidants in Hepatic Pathogenesis. World Journal of Gastroenterology. 2010. 16(48), 6035-6042.
 

Copyright ©2013 Charles Poliquin

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram