Tips

Poliquin Live

Tip 46: Innta Disse Topp 5 Matvarene For en Sunnere Kropp

Monday, May 20, 2013 11:50 AM
Innta disse matvarene for en sunnere og slankere kropp (de er rimelige). Du kan kalle dem supermat, men uansett hva du kaller dem, så er kokos olje, avokado, egg, kakao og kimchi supermat som har blitt satt i sammenheng med optimal slankhet, muskularitet og helse. Les mer om dem:
 
#1: Kokos olje
Kokos olje inneholder rikelig med medium kjedete fettsyrer som ser ut til å beskytte hjernen din, kontrollere blodsukkeret og forbedre energi forbruk i kroppen slik at du mister fett. Faktisk! Kokos olje ender ikke opp i kolesterol syklus i kroppen, så fettet det inneholder vil ikke bli lagret i fettceller.
 
Det finnes bevis: i en nyere studie med folk fra Malaysia som inntok kokos olje tilsvarende 30ml tre ganger daglig i èn måned bidro til å miste omtrent et halvt kg fett og de mistet et anselig mål rundt livet.  
#2: Avokado
Også kalt for «anti-overvekt» matvare av forskere, avokado er en innholdsrik matvare med næringsemner og antioksidanter og selv om den inneholder mye enumettet fettsyrer, så foreslår studier at man inntar avokado jevnlig for å unngå å bli fet. Dette vil ikke gjelde hvis du har et dårlig kosthold, men i et høy-protein, lavkarbo kosthold så vil avokado forbedre kropp og helse.
Forskningen er klar: analyse av kostholdet til 17,567 Amerikanere avdekket at de som inntok avokado hadde signifikant lavere kroppsvekt og livvidde og en 50 prosent redusert risiko for metabolsk syndrom. Og disse var ikke Paleo følgere – imponerende, ikke sant!
 
#3: Egg
En perfekt proteinkilde, egg gir en fin dose choline, som hjelper leveren med avgiftning. Dette er en grunn til at egg utgjør grunnpilar i kosten til kroppsbyggere i mange år – en ren lever betyr at kroppen eliminerer toksiner bedre, støtter opp om optimal kroppssammensetning. Ikke unngå å innta dem daglig. Nyere forskning viser at tre egg vil FORBEDRE kolesterolet, redusere inflammasjon og kontrollere blodsukkeret.
 
#4: Kakao
Du har sikkert hørt mye om fordelene ved å spise mørk sjokolade, for være rik på antioksidanter og den gledelige nyheten er at det virkelig er bra for deg. Kakao som dannes vil ikke bare støtte opp om hjerte og kar helse, den forbedrer insulinfølsomhet og assosiasjons studier viser at høyere inntak av mørk sjokolade er linket til slankere fysikk. Velg sjokolade som har over 72 prosent kakao råstoff, jo mørkere jo bedre, uten tilsatt sukker. Ikke spis sjokolade som inneholder melkevare, da dette kan blokkere dens kraftige antioksidant aktivitet.
 
#5: Kimchi
Kanskje ikke like smakelig som sjokolade, så er Kimchi fermentert koreansk grønnsak som forbedrer tarmhelse og insulin følsomhet. En nyere studie viste at overvektige deltakere som inntok 100gram kimchi til hvert måltid i 4 uker produsert et signifikant fettap på 1,5 prosent. Blodtrykket var lavere og blodsukkeret kontrollen ble forbedret på slutten av studien. Lest listen over De Topp Ti Matvarene for flere overlegne og smaksrike matvarer.
Henvisninger

Liau, K., et al. An Open-Label Pilot Study to Assess the Efficacy and Safety of Virgin Coconut Oil in Reducing Visceral Adiposity. ISRN Pharmacology. 2011. 949686.
 
Ratliff, J., et al. Eggs Modulate the Inflammatory Response To Carbohydrate Restricted Diets in Overweight Men. Nutrition and Metabolism. 2008. 5(6).
 
Devalaraja, S., Jain, S., Yaday, H. Exotic Fruits as Therapeutic Complements for Diabetes, Obesity, and Metabolic Syndrome. Food Research International. August 2011. 44(7), 1856-1865.
 

Copyright ©2013 Charles Poliquin

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram