Tips

Poliquin Live

Tips 86: Undvik Aspartam

Thursday, June 13, 2013 4:52 PM
Aspartam är ett artificiellt sötningsmedel som är ca 200 gånger sötare än socker. Det består av metanol och två aminosyror: asparaginsyra och fenylalanin.
 
Fenylalanin kan hämma serotoninprodukttionen (en kemikalie som frigörs från en nervcell). Serotonin har många positiva egenskaper bland annat som att hjälpa dig att sova. Asparaginsyra är en excitotoxin som kan överstimulera nervcellerna i hjärnan, vilket får dem att dö. (För mer information om excitotoxiner, läs neurologen Russell L. Blaylock utmärkta bok ”Exitotoxins: The Taste That Kills). Sedan har vi metanol, mer känt som träsprit. Även om metanol fungerar bra för att lindra smärta från skärsår samt rengöring av framrutan på bilen, är det förmodligen ingen bra idé att få den i din kropp.
 
Aspartam har associerats med 92 olika biverkningar på hälsan, så som synskador, depression, högt blodtryck, sömnlöshet och PMS. Om dessa faktorer inte är tillräckliga för att övertyga dig ta då detta i beaktning. Aspartam framställs ofta av genetiskt modifierade organismer, vilka i sig är associerade med en rad olika hälsoproblem.
 

Copyright ©2013 Charles Poliquin

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram