Tips

Poliquin Live

Detox... Lasten vuoksi?

Friday, July 29, 2011 12:59 PM
Kirjoittanut: Charles Poliquin

Suosittelen äidiksi haluaville kahden vuoden detox-jaksoa myrkkyjen vähentämiseen kehosta ennenkuin he hankkiutuvat raskaaksi. Tämä kuulostaa äärimmäiseltä monelle, mutta koska kyseessä on lasten hyvinvointi, jatkan edelleen tämän suosituksen antamista oppilailleni. Antaakseni hiukan perspektiiviä tälle suositukselleni kerron tässä eräästä tutkimuksesta joka voi auttaa ymmärtämään tämän ongelman laajuutta.

Elo- ja syyskuussa 2004 Amerikan Punaisen Ristin tutkimuksessa 10 vastasyntyneeltä vauvalta otettiin näyte napanuorasta. Environmental Working Group analysoi verinäytteet myrkkyjen, kemikaalien, saasteiden metallien ja muiden haitta-aineiden varalta. Yhden laboratorioanalyysin hinta oli keskimäärin $10 000. Löydökset olivat ällistyttäviä.

Tässä on erittely joistakin tärkeimmistä tuloksista - pidä mielessä, että nämä löydökset tehtiin napanuoran verestä:

- 287 kemikaalia löydettiin
-    torjunta-aineita, päivittäisten kulutustuotteiden ainesosia, hiilen, bensan ja roskien polttamisesta syntyviä jätteitä
-    8 perfluorokemikaalia, joita käytetään tahrojen ja öljyjen tartunnanestoon pikaruokapakkauksissa, vaatteissa ja tekstiileissä (mukaanlukien Teflon-kemikaali PFOA)
-    tusinoittain laajalti käytettyjä bromattuja palonestoaineita
-    180 löydetyistä 287 kemikaalista on havaittu aiheuttavan syöpää ihmisissä tai eläimissä
-    217 on myrkyllisiä aivoille ja hermojärjestelmälle
-    208 on havaittu aiheuttavan eläinkokeissa epämuodostumia tai epänormaalia kehitystä
-    177 vaikuttavat haitallisesti immuunijärjestelmään
-    275 löydetyistä 287 kemikaalista vaikuttavat joko vatsan tai suoliston hyvinvointiin tai molempiin


Tutkijoiden suositukset koskivat pääosin kemikaalilähteiden välttämistä. Olen täysin samaa mieltä, mutta samanaikaisesti tiedän että nämä kemikaalit ovat niin läpitunkevia ja salakavalia että niiden välttäminen on mahdotonta. Jokaisen keho on suunniteltu detoksifikaatiojärjestelmien kera jonka käyttö tulisi maksimoida - näitä  ovat maksa, iho ja jopa kehon sisäiset raskasmetallien poistoprosessit. Paras lähestymistapa olisi tehdä molemmat - vähentää altistumista näille kemikaaleille missä ja milloin vain voit, kuten myös tarjota keholle kaikkie ravinteet joita se tarvitsee detoksifikaatiojärjestelmien optimaaliseen toimintaan.

Vähentämällä kehossa jo olevien myrkkyjen määrää, vähennämme samalla myös meistä kaikkein haavoittuvimpiin siirtyvien myrkkyjen määrää. Tämän lopputuloksena syntyvät lapset ja heidän äitinsä ovat terveempiä.

--A benchmark investigation of industrial chemicals, pollutants and pesticides in umbilical cord blood Environmental Working Group, July 14, 2005
http://www.ewg.org/reports/bodyburden2/execsumm.php
 

Copyright ©2011

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram