Tips

Poliquin Live

Miksi naiset eivät saa painoa putoamaan, osa 5: Naiset ja verikokeet

Friday, July 29, 2011 1:24 PM
Kirjoittanut: Charles Poliquin

Tyypillinen keskustelu viidennen konsultaation aikana Hyvin Terveystietoisen Naisasiakkaan (HTN) kanssa: 

CP: Kuinka voit tänään?
 
HTN: Itse asiassa vielä paremmin kuin eilen. Voikohan olla että lihaa ja pähkinöitä sisältävä aamupala auttaa minua nukkumaan paremmin?
 
CP: Tietysti.
 
HTN: Miksi?
 
CP: Tällaisen aamupalan avulla saat ”yang”-hermovälittäjäaineiden, kuten dopamiinin ja asetyylikoliinin, määrän ylös. Tällöin kehosi on helpompi muodostaa illalla “yin”-tyyppisiä hermovälittäjäaineita kuten GABA:a ja serotoniinia. Toisinsanoen, kun saat viritettyä kroppasi energiseksi oikeaan aikaan, saat itsesi myös rauhoittumaan oikeaan aikaan. Pähkinöissä on myös paljon magnesiumia mikä voi auttaa nukkumaan paremmin. Ja nyt kun tiputit myös soijan pois ruokavaliostasi, imeytyvät mineraalit ehkä paremmin - soija nimittäin sisältää ”anti-ravinteita” kuten fytaatteja, jotka estävät mineraalien imeytymistä. Eli tällä hetkellä annat kehollesi enemmän mineraaleja ja olet lopettanut niiden imeytymisen blokkaamisen. Lisäksi olet alkanut syömään lihaa, joka sisältää reilusti sinkkiä: siinä on mineraali joka parantaa elimistössä kaikkien muidenkin mineraalien imeytymistä.

HTN:  Kaverini Debbie väittää vieläkin, että soijamaito on terveellistä ja että olet vaan joku lihapää joka yrittää hyötyä minusta voodoo-kikkailuilla.
 
CP: Onko Debbie lihava ja kuuluuko hän tuskaisten eronneiden kerhoon? Entä käyttääkö hän aikaa sosiaalisen median parissa, lukee People-lehteä ja ehkä heittelee ylimielisiä kommentteja sinusta kun hoikistut?
 
HTN:  KYLLÄ kaikkiin kysymyksiin!
 
CP: Arvaanko oikein: hän kehuu ensin ja heti perään mollaa sinua. Esimerkiksi, ”sinähän hoikistut, pian et varmaan puhu tällaisille pulleroille kuin me!”
 
HTN: Todellakin! Oletko joku selvännäkijä?
 
CP: Selvännäkijä? En tosiaan ole. Kerran melkein treffailin selvännäkijän kanssa, mutta hän dumppasi minut ennenkuin ehdimme tavata. Ja toisen kerran minun piti mennä luennoimaan selvännäkijöille, mutta luento peruttiin ennalta näkemättömien olosuhteiden vuoksi.
 
HTN: No miksi uskot Debbien olevan tuollainen?
 
CP:. Hän on vaan hyvä esimerkki KTKEH.
 
HTN: KTKEH?
 
CP: Klassinen tapaus kateellisesta, epätoivoisesta horosta.
Anna kun selitän... On olemassa joitakin yleisesti hyväksyttyjä sukupuolisidonnaisia käyttäytymismalleja. Esimerkiksi kun mies eksyy ajaessaan autoa, hän ei pysähdy kysymään ohjetta vaan laittaa radion hiljemmalle.

Miehillä kyse on siitä, kuka on ylivoimainen. Kun mies tapaa toisen miehen, he tekevät automaattisesti päätöksen siitä kumpi on ylivoimainen tuossa yhteydessä. Tämän takia, erityisesti teini-iässä, poikaporukka valitsee aina yhden tietyssä yhteydessä heikoilla olevan yksilön ja polkevat hänet maanrakoon. Esimerkiksi uima-allasbileissä pulska kaveri voisi olla arvoasteikon alin. Mutta hallituksen kokouksessa sama mies voi olla porukan ykkönen, koska on paras sijoittaja.

Naisilla taas kyse on hyväksynnästä ja siitä, että kuuluu tiettyyn ryhmään. Samalla kun hoikistut, nouset arvoasteikolla ylöspäin. Tämän takia Debbie sanoo, ” pian et varmaan puhu tällaisille pulleroille kuin ME!”. Kun hän käyttää me-muotoa, sinulle käy hyvin selväksi ettet pahoita pelkästään hänen mieltään vaan kaikkien ystäväporukassanne olevien. Ikäänkuin kavereiden lukumäärän jotenkin pitäisi saada sinut häpeämään enemmän.

Tämä on juttu joka on nähtävissä kaikissa kulttuureissa ympäri maailmaa. Kanadan ranskalaiset kutsuvat sitä nimellä ”Le syndrome de la grosse bacquaisse mal baisée”.
HTN: Miten Debbietä sitten pitäisi käsitellä?

CP: 1) Opasta häntä kertomalla että soijamaito tehdään jätteestä jota syntyy, kun soijaa fermentoidaan tofun valmistuksessa. Sitä pitäisi käsitellä kuin mitä tahansa jätettä.
2) Kerro hänelle että minun tapauksessani imartelu ei vie yhtään mihinkään.
 
HTN: Eli et siis välitä mitä hän sanoi sinusta?

CP: Mitä ikinä hän ajatteleekaan minusta ei ole minun asiani. Sitä paitsi hän on KTKEH.
Viimeiseksi, uudet ravintotottumuksesi tulevat auttamaan niin monia asioita elämässäsi, aina mielen ja muistin toiminnasta seksihaluihin ja unirytmeihin. Lisäksi saat kavereita jotka ovat edenneet samalle tasolle. Vedät puoleesi sellaisia ihmisiä kuin itse olet. …–
 
HTN: Tähän mennessähän olen saanut vaan HCL:a ruoan kanssa. Milloin käymme läpi muiden ravintolisien käyttöä?

CP: Itse asiassa tänään saat alkaa käyttämään kalaöljyä.
 
HTN: Eikö muuta?
 
CP: Ei tällä kertaa.
 
HTN: Mutta kollegani Mary Janelle olet antanut viisi eri ravintolisää.

CP: Oliko tuo kommentti sosiaalista hyväksyttävyyttä varmistava? Mary Janehan on käynyt luonani jo neljä viikkoa ja sen tuloksena käyttää viittä ravintolisää.

HTN: Ymmärrän pointin, anteeksi.
CP: Biosignature-hormoniprofiiliisi ja verikoetuloksiisi perustuen annan sinulle tällä kertaa parhaan ravintolisän tähän tilanteeseen. Se on Omega 3 6:1.

HTN:  Miksi juuri se?

CP: Koska paastosokeriarvosi on aika korkea ja samoin sokeroitunut hemoglobiini on sillä rajalla, että voin pian nimittää sinua diabeetikoksi.

HTN: Mikä on sokeroitunut hemoglobiini?

CP: Kun verensokeri jyllää korkealla, glukoosimolekyylit liittyvät hemoglobiiniin muodostaen glykoidun tai glykosoidun hemoglobiinin punasoluissa, jota kutsutaan hemoglobiini A1c:ksi (HbA1c). HbA1c-taso, joka ylittää 5,7%, kertoo pitkäaikaisesta korkeasta verensokerista. Se taas yhdistetään diabeettisten komplikaatioiden kohonneeseen riskiin. Sinun arvosi on 5,5%. Yksinkertaistettuna tämä arvo on hyvä valheenpaljastin hiilareiden määrästä ruokavaliossa, samalla tavalla kuin lonkan sivun (jenkkakahvojen) piste Biosignaturessa.

HTN: Voi luoja. Mitä nyt tapahtuu, voinko kuolla siihen?

CP: Kyllä, sinulla on ainoastaan kaksi viikkoa elinaikaa ja suosittelen että syöt pelkkää mutakakkua ja juot mojitoja elämäsi viime metrien nautinnoksi - mutta ei Debbien kanssa, koska hän tulee sanomaan että neljä päivää lihaa ja pähkinöitä sisältävällä aamupalalla tappoi sinut, vaikka verikoetuloksesi otettiin ennenkuin edes vaihdoit ruokavaliotasi, ja että hän pitää hyvää huolta aviomiehestäsi kun kuolet mikä tarkoittaa käytännössä sitä että miehesi on ykkösenä hänen itsetyydytysparaatissaan. Suosittelen myös suonensisäisiä vaahterasiirappi-injektioita.

HTN: Ja taasko v*ttuilet minulle?!

CP: Sanoitko juuri v*ttuilla-sanan? Uskomatonta, etkö tiedä että vain v*tun idiootit kiroilevat? Olen v*tun järkyttynyt.

HTN:  Anteeksi, ylireagoin.

CP: Todellakin, mutta eipä se sinusta huonoa ihmistä tee, pelkästään ylihuolestuneen.
Aloitetaan siis Omega 3 6:1, kolme kapselia kolmesti päivässä keskellä aterioita samalla kun otat HCL:n. Kahden viikon päästä tehdään uusi verikoe.

Tämä tulee tasoittamaan verensokerisi ja insuliinivasteen oikealle tasolle ja vähentämään tulehdusta elimistössä. Sinullahan on paljon nivelkipuja. Tämä auttaa myös siihen.

HTN: Entäs loput verikokeista?

CP:  Niistä puhumme huomenna. 

Tässä on kotitehtäväsi tälle illalle:

Näemme siis huomenna - kerrothan Debbielle että soijamaito on todellakin terveellistä ja hänen kannattaisi juoda sitä 15 litraa päivässä. (Tämä on siis CP:n tapa kertoa jollekin että voi painua hevonkuuseen.)

Mitkä ovat tämän päivän kaksi oppimaasi asiaa?

HTN:
1. Hyvän aamupalan tavoite on nostaa dopamiinia ja asetyylikoliinia.
2. HbA1c-taso on loistava valheenpaljastin hiilareiden määrälle ruokavaliossa!

Käännös / translation:
Kaisa Jaakkola
http://www.optimalperformance.fi
 

Copyright ©2011

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram