Tips

Poliquin Live

Miksi naiset eivät saa painoa putoamaan, osa 6: Naiset ja magnesium

Friday, July 29, 2011 1:28 PM
Kirjoittanut: Charles Poliquin

Tyypillinen keskustelu kuudennen konsultaation aikana Hyvin Terveystietoisen Naisasiakkaan (HTN) kanssa: 

CP: Mitä kuuluu maanantaihisi?

HTN: Tosi hyvää, nivelkivut ovat nimittäin vähentyneet. Äläkä sano että kolme päivää kalaöljyä on saanut sen aikaan.

CP: Tuo olisi valhe. Se, että olet tiputtanut ruokavaliostasi viljat ja soijan pois, on lähempänä totuutta sillä ne ovat tulehdusta lisääviä. Jos vähennät tulehdusta ja samalla annat keholle anti-inflammatorisia ravinteita kuten kalaöljyä, kipu vähenee. Mitä muuta olet huomannut?

HTN: Paljon enemmän energiaa ja lähipiirini mukaan... parempi mieliala.

CP: Näitä odotinkin.

HTN: Miksi?

CP: Jo 40% pudotus välttämättömien rasvahappojen tasossa lisää masentuneisuutta. Irlannissa ja Brittein saarilla on korkeimmat masennuslukemat koko läntisessä maailmassa. Jos omega 3-rasvahappoja ei ole tarpeeksi, ei hermovälittäjäaine serotoniiniakaan voi olla tarpeeksi. Muista tämä: lihavat ihmiset ovat masentuneita, kuten pian-ex-ystäväsi Debbie. Olen aivan varma, että kalaöljy on yksi tärkeimmistä ravintolisistä jolla masentuneen ihmisen saa ylös sohvalta ja salille. Tämän takia USA:n armeija suunnittelee aloittavansa omega 3:n antamisen joukoilleen. He ovat arvioineet että tämä tulee laskemaan masennuslukuja ja itsemurhien määrää.

Aivot eivät voi toimia optimaalisesti ilman omega 3 -rasvoja. Jos otat omega 3:a samalla kun katsot Jerry Springeriä tai uusintoja Gilligan’s Islandista, voit torjua noiden ohjelmien älykkyysosamäärää tiputtavan vaikutuksen.

HTN: Sanotko siis että masennus ei tarkoita sitä, että ihmisellä on Prozacin vajaus elimistössä?

CP: Kylläpä opit nopeasti.

HTN: Kiitos vaan. Ok, mitäs magnesiumista ja sen vajeesta?

CP: Sinun punasolujesi magnesiumin määrä on 3,5mg/dL. Viitearvo on 4,2 - 6,8 mg/dL. Kokemuksesta voin sanoa että kun magnesium on lähempänä 6,8 mg/dL, on myös paastoinsuliinin ja -sokerin arvo parempi. Mielestäni tavoite pitäisi olla vähintään 6,4mg / dL.

HTN: Mutta verikokeissa seerumin magnesium oli normaali!

CP: Joka ei tarkoita yhtään mitään. Se on matala ainoastaan jos olet juuri kuolemassa tai jos hengaat yli 6 tuntia Debbien kanssa. Katekoliamiinit alentavat magnesiumia...

HTN: Mikä on seuraava askel?

CP: Ala ottaa neljä Übermagia päivän kahdella viimeisellä aterialla. Sen lisäksi laita 2 pumppausta Topical Magia polvitaipeiden taakse joka ilta ennen nukkumaanmenoa.
Magnesiumtason nostaminen voi auttaa monenlaisiin vaivoihin, aina autismista insuliiniresistenssiin. Yleisimmin ongelmana on imeytyminen ja magnesiumin hyödyntäminen. Kokemuksen kautta olen kerännyt runsaasti tutkimustietoa ja kokemusta magnesiumtason nostamisesta, jonka tuloksena kehitin Übermagin. Se on yhdistelmä neljää (EU:ssa kolmea) eri magnesiumkelaattia:

Magnesiumtauraatti (50 mg)

Magnesiumglysinaatti (50 mg)

Magnesiumfumaraatti (25 mg)

Magnesiumorotaatti (25 mg)  HTN: Miksi juuri nuo neljä kelaattia?

CP: Magnesiumtauraatti ei ole pelkästään kahden aineen yhdistelmä vaan ennemminkin täysipainoinen aminohappo-mineraaliyhdistelmä. Toisin kuin muut magnesiumvalmisteet, se hyvin harvoin aiheuttaa minkäänlaisia vatsaongelmia. Tutkimusten mukaan magnesiumilla ja tauriinilla on havaittu synergistisiä etuja. Magnesiumin avulla tauriini imeytyy tehokkaammin. Samalla tauriini voi korvata joitakin magnesiumin tehtäviä elimistössä silloin kun magnesiumtaso on alhainen. Tauriinin ja magnesiumin tiedetään optimoivan solun toimintoja ja erityisesti ylläpitävän sydämen lyöntitiheyttä. Molemmilla näistä ravinteista on myös rauhoittava vaikutus, samalla kun ne alentavat sympaattisen hermoston aktiviteettia. Tämä yhdistelmä toimii hyvin rauhoittumiseen.

Magnesiumglysinaatti on myös aminohappo-mineraalikompleksi, yhtä lailla täysin reaktiivinen kuten magnesiumtauraatti. Sen on todettu tukevan ATP:n tuotantoa ja siten parantavan energiatasoa. Magnesiumglysinaattia käytetään erityisesti parantamaan lihassupistusta ja -rentoutusta, tukemaan hermoston ja suoliston toimintaa, luiden mineralisaatiota ja estämään lihaskramppeja. Tämä kelaatti imeytyy tehokkaasti maksan ja lihasten hyödynnettäväksi.

Magnesiumfumaraattia voitaisiin kutsua energiantuottoon osallistuvaksi magnesiumiksi, sillä se on luonnossa esiintyvän orgaanisen hapon, fumarihapon, suola. Se on myös yksi tärkeimmistä tekijöistä trikarboksyylihapposyklissä orgaanisten happojen tuotannossa. Magnesiumfumaraatti tunnetaan tärkeänä stressintorjujana ja koska sitä käytetään Krebsin syklissä, osallistuu se myös ATP:n tuotantoon. Makroravinteet (proteiinit, rasvat ja hiilihydraatit) eivät tuota energiaa tehokkaasti ilman tätä magnesiumin tyyppiä.  
 
Magnesiumorotaatti on magnesiumia sidottuna oroottihappoon. Magnesiumorotaatin on havaittu tukevan sydämen toimintaa stressissä sekä edistävän sen palautumista kroonisista ja akuuteista stressitilanteista. Tällaisesta magnesiumista on lukemattomia hyötyjä elimistölle: normaalien glykogeenivarastojen ylläpito, proteiinisynteesin voimistaminen, ATP-tasojen optimointi ja lihassupistuksen parantaminen.
 
Magnesiumorotaatti voi vähentää myös sympaattisen hermoston aiheuttamaa kortisolin nousua. 

Übermag täyttää magnesiumvarastoja nopeasti, sillä sen vaikutus kohdistuu moniin kudoksiin yhtä aikaa. Übermagin kelaattiyhdistelmä on suunniteltu siten, että se lisää magnesiumin imeytymistä ja on helposti siedetty myös suoliston puolesta.
HTN: Kiva pikku kemianluento proffaseni, mutta kiinnostaisi tietää miten tämä sitten auttaa minua polttamaan rasvaa?

CP: Siihen on kolme syytä:
1. Nukut paremmin. Mitä vähemmän nukut, sitä huonompi on insuliiniherkkyytesi. Nukkumalla enemmän parannat insuliiniherkkyyttäsi.
2.    Magnesium auttaa palauttamaan insuliiniherkkyyttä lisäämällä insuliinireseptoreiden määrää ja herkkyyttä.
3.    Sinulla on vähemmän ahdistuneisuutta. Mitä vähämmän ahdistuneisuutta, sitä vähemmän kortisolia. Mitä vähemmän kortisolia, sitä enemmän kilpirauhashormoneja keho tuottaa. Eli mitä vähemmän tunnet olevasi ahdistunut, sitä paremman hormonicocktailin elimistösi pystyy muodostamaan ja sitä helpommin poltat rasvaa.
 
HTN: Kiva kuulla, nimittäin viimeksi kun nukuin hyvin niin Clinton taisi olla vielä virassaan...
 
CP: Tarkoitat siis sitä Clintonia joka tuli tunnetuksi lausahduksesta, “Close, but no cigar’?
 
HTN: Miksi muuten minun pitää käyttää sekä voidemaista magnesiumia että suun kautta otettavia magnesiumkapseleita?
 
CP: Voidemainen magnesium ohittaa vatsan ja suoliston. Suurimmalla osalla ylipainoisista nämä molemmat ovat huonossa jamassa. Kun magnesium laitetaan suoraan iholle voidemuodossa, se palauttaa kokemukseni mukaan elimistön magnesiumtasoa paljon nopeammin.
 
HTN: Annatko minulle tänään jotain kotiläksyjä?
 
CP: Lue nämä:

Rauhallista iltaa! Ennenkuin menet, kerrothan taas kaksi tänään oppimaasi asiaa:
HTN:
1. Punasolujen magnesium on seerumin magnesiumia merkittävämpi tekijä kun tarkastellaan elimistön magnesiumtasoa.
2. Kun magnesiumtaso on alhainen, saan nostettua sitä nopeammin mitä enemmän käytän useita kelaattimuotoja sisältävää magnesiumvalmistetta ja voidemaista magnesiumia.
 
Käännös / translation:
Kaisa Jaakkola
http://www.optimalperformance.fi
 

Copyright ©2011

FOLLOW US:

 

 

Join Our Email List Follow us on Twitter Follow us on Facebook Follow us on YouTube Follow us on Instagram